TAULUKON LISÄÄMINEN

 

  1. Napsauta sivun muokkausalueella hiirellä kohtaan, johon haluat lisätä taulukon.
  2. Napsauta "Lisää taulu / Muokkaa taulua" -kuvaketta . "Taulun ominaisuudet" -ikkuna avautuu.

Taulun ominaisuudet

 

Anna taulukolle rivi- ja sarakemäärä. Yksittäisiä rivejä ja sarakkeita voi lisätä ja poistaa myös myöhemmin. Alkuun kannattaa luoda sarakkeita ja rivejä mieluummin liikaa kuin liian vähän. Ylimääräiset voit poistaa myöhemmin helposti, kun taulukko on valmis.

Rajan paksuus -kohdassa määritetään taulukolle ääriviivat. Pienin arvo on 1. Jos viivoja ei haluta näkyviin, rajan paksuudeksi merkitään 0.

Kohdistus -kohdasta voit määrittää taulukon paikan sivun sisältöalueella joko vasemmalle, keskelle tai oikealle.

Leveys ja korkeus -kohdasta voit määrittää taulukolle leveyden pikseleinä tai prosentteina. Korkeus kannattaa jättää tyhjäksi, jotta taulukon korkeus määrittyisi automaattisesti siihen lisätyn sisällön mukaan.

Solujen väli -kohta tarkoittaa taulukkoon solujen väliin jäävää tyhjää tilaa ja solujen sisennys tekstin ja solun reunan väliin jäävää tilaa.

Otsikko-kenttään voit kirjoittaa taulukolle otsikon.

 

TAULUKON MUOKKAAMINEN

Jos haluat muokata jo olemassa olevaa taulukkoa, napsauta taulukon päällä hiiren oikealla näppäimellä ja valitse haluttu toiminto.

SOLU

Lisää uusia soluja eteen tai perään tai poista valittuja soluja. Voit myös jakaa soluja pysty tai vaakasuunnassa sekä määrittää solulle omia muotoiluja "Solun ominaisuudet" -kohdassa.

Kaikkien taulukon solujen muotoileminen yhdellä kertaa onnistuu aktivoimalla ensin kaikki taulukon solut ja tekemällä muotoilut sitten "Solun ominaisuudet" -ikkunassa. Näkymässä voit antaa solulle myös taustavärin tai rajavärin napsauttamalla "Valitse"-painiketta ja valitsemalla halutun värin avautuvasta värikartasta. Voit myös kirjoittaa halutun värin koodin suoraan kenttään.

RIVI

Lisää rivejä ylä tai alapuolelle sekä poista kokonaisia rivejä.

SARAKE

Lisää sarakkeita vasemmalle tai oikealle sekä poista kokonaisia sarakkeita.

TAULUKON TEKSTIN MUOKKAAMINEN

Soluihin lisättävät tekstit muokataan normaalin tekstin tapaan. Voit määrittää tekstin tasauksen solun sisällä työkaluvalikon avulla. Jos haluat vaikuttaa tekstin asetteluun pystysuunnassa, napsauta solun päällä hiiren oikealla näppäimellä ja valitse "Solun ominaisuudet".

TAULUN OMINAISUUDET

Tässä kohdassa voit vaihtaa taulukon asetuksia: leveys, ääriviivat sekä solujen sisennykset ja välit.

 

TAULUKON POISTAMINEN

Voit poistaa taulukon kokonaisuudessaan "Poista taulu" -kohdasta.