KUVAN LISÄÄMINEN

1. Napsauta hiirellä sivun muokkausalueelle kohtaan, johon aiot tuoda kuvan ja napsauta "Lisää kuva/muokkaa kuvaa" -kuvaketta .
  2. "Kuvan ominaisuudet" -ikkuna avautuu. Napsauta "Selaa palvelinta".

Kuvan ominaisuudet

1. Valitse kuva tiedostonhallinnasta tai tuo palvelimelle uusi kuva koneeltasi napsauttamalla "Tuo tiedostoja" ja hae kuva omista tiedostoistasi. Voit ryhmitellä kuvia luomalla uusia kansioita. Kun lisäät kuvan kansioon, napsauta kansio ensin auki. Kun kuva on kansiossa, valitse kuva kaksoisklikkaamalla kuvan nimeä.

KUVAN OMINAISUUDET

Voit halutessasi kirjoittaa kuvalle vaihtoehtoisen tekstin, joka näkyy sivustolla kuvan paikalla silloin jos esim. käyttäjä on estänyt kuvien näkymisen tai kuvat eivät ole jostain muusta syystä latautuneet näkyviin.

Leveyden ja korkeuden määrittely ei pienennä kuvan todellista kokoa. Tarkan lopputuloksen saamiseksi muokkaa kuvan koko ensin esim. kuvankäsittelyohjelmassa sen kokoiseksi kuin haluat sitä käyttää. Voit myös määrittää kuvalle reunaviivan (kehys) antamalla esimerkiksi arvon 1.

Vaaka- ja pystysuora rajaus antaa tyhjää tilaa kuvan ympärille. Kohdista kuva vasemmalle, keskelle tai oikealle tekstiin nähden. Napsauta lopuksi "OK".

KUVAN MUOKKAAMINEN

Pääset muuttamaan kuvan ominaisuuksia jälkeenpäin valitsemalla kuvan ja napsauttamalla "Lisää kuva/muokkaa kuvaa" -painiketta tai napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella kuvan päällä ja valitsemalla pikavalikosta "Kuvan ominaisuudet".

Huom palloHUOM!

Jos poistat kuvan tiedostonhallinnasta, niin kuva poistuu myös sivuilta koska "linkkipolkua" ei enää ole.